Ett fantastiskt bröd

5 dl vatten                                                       Ugn:240-250 grader.
1 dl mjölk
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
10-12 dl vetemjöl + mjöl till utbakningen.
Mät upp vatten och mjölk, värm till fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke + salt och honung. Rör ut jästen med lite av mjölkvattnet. Häll i resten och rör ner mjölet. Arbeta snabbt ihop till en lös deg.
Strö över lite mjlö, täck med en bakduk och låt jäsa i 1- 1 1/2 timme.
Strö ut ca 1/2 dl mjöl på bakbordet och tippa ut degen. KNÅDA INTE!
Strö över knappt 1/2 dl mjöl på degen och platta ut den försiktigt.
Skär degen i 6-7 cm smala remsor, dela varje remsa på snedden i 2-3 delar, och lägg över på plåten.
Grädda direkt i 15-20 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0