Gratinerad halloumipasta

4 pers.                                                                 Ugn: 225 grader.

250g pasta, ex penne.
1 liten rödlök
1 liten zucchini
1 halloumiost, 250 g
1 ask körsbärstomater
2 vitlöksklyftor
1 burk tomatsås, 400g
1 påse färsk spenat
150g riven mozzarella
Koka pastan, häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka.
Skala och halvera löken, skär tunna skivor. Skär zucchinin på längden i ca 1/2 cm tunna skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Dela tomaterna i halvor.
Fräs zucchinin i lite olja på hög värme ca 5 min, tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa ner vitlöken i pannan, smaka av med salt och peppar. Lägg det åt sidan och stek halloumin i lite olja tills den får fin färg.
Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med salt och peppar. Fördela i ugnssäker form, lägg på tomaterna och strö över mozzarellan. Grädda ca 10 min mitt i ugnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0